Stuur net zoals de soldaten 100 jaar geleden, jouw boodschap de wereld rond!

Jules Destrooper Junior (jawel, van de koekjes) werd ontslagen van zijn militaire plicht tijdens WOI door ziekte en keerde terug naar Lo. De fabriek was echter gesloten. Je mag je ook afvragen of gezinnen in oorlogstijd geld konden spenderen aan koekjes. Hoe dan ook maakte Jules gebruik van de productionele luwte om postkaarten uit te geven met zichten van de streek alsook typische oorlogstaferelen. Een groot deel van de 150 soorten postkaarten is nu te bezichtigen in het bezoekerscentrum.

Deze postkaarten werden anno 2014 herdrukt. Het is de bedoeling om deze postkaarten terug de wereld rond te sturen, net zoals de soldaten 100 jaar geleden. Maar nu met een vredesboodschap in plaats van een verhaal uit de loopgraven.

Een postkaart per klas kan je gratis krijgen, het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een voldoende gefrankeerde enveloppe bezorgen, met daarop je adres: Streekhuis Westhoek, tav Sofie Viaene, Woumenweg 100, 8600 Diksmuide. 

Het geeft een grote meerwaarde als je je verstuurde kaart invoert en zo de verschillende bestemmingen helpt op kaart te zetten. Dit kan gemakkelijk met de knop  'plaats hier je vredesboodschap'.

Plaats hier je vredesboodschap
google maps
  • ">